Dit recept is altijd een succes. Ik noem het mini Brusselse wafels al hebben ze, buiten het feit dat je ze met slagroom eet, weinig gemeen met het originele recept van de echte Brusselse wafels, waarvoor je gist, veel tijd en een grote wafelvorm nodig hebt. Bij dit recept zit je direct te smullen. Zo rap is het klaar. Ideaal met ongeduldige kinderen in je kielzog.
Nero-gewijs
Jarenlang gaf ik les in het vierde leerjaar waarbij telkens ook een thema rond België op het programma stond. Om mijn thema af te sluiten deden we Nero-gewijs een heuse wafelenbak van Mini Brusselse Wafels. Het recept kreeg ik van mijn schoonmoeder en kwam als geroepen, want in een Brusselse school hoor je toch enkel (mini) Brusselse wafels te serveren.
Elk jaar was de wafelenbak een schot in de roos. Niet alleen bij de leerlingen, oh nee, veel van mijn collega’s kwamen toevallig een perforator lenen of iets vragen als we aan het bakken waren. Haha.
Deze week zag ik een oproep van Carrefour passeren waarbij je je succesrecept voor Belgische wafels kan insturen. Doel is om wat meer Belgetariër te worden en zo lokaal mogelijk te kopen en te eten. Het beste recept belandt uiteindelijk in de winkelrekken van Carrefour zelf. Tijd om dat recept te delen, me dunkt.
Aangezien België het hoofdthema is, maakte ik er ook werk van om de herkomst van mijn producten zoveel mogelijk Belgisch te houden. Dat is me voor alles gelukt, behalve voor de vanillesuiker denk ik.
Mini Brusselse Wafels
Benodigdheden
- 1/2 kg zelfrijzend bakmeel
- 1/4 l bruisend water
- 1/4 l melk
- 3 eieren
- 4 zakjes vanillesuiker
- 150 g boter
- snuifje zout
- garnering: bloemsuiker, slagroom, aardbeien,…
Aan de slag
- Scheid de dooiers van het eiwit en klop het eiwit op.
- Zorg dat je boter zacht is of laat ze smelten.
- Meng alle ingrediënten met elkaar. Het opgeklopte eiwitschuim meng je als laatste voorzichtig onder het beslag.
- Maak je wafelijzer heet en bakken maar.
Deze wafels eet je het best, recht uit het wafelijzer. Heb je toch nog wat wafels over? Dan kan je ze opnieuw opwarmen in de broodrooster. Zo worden ze terug lekker krokant.
Heb je zelf nog een succesrecept voor een Belgische wafel? Dan kan je het nog tot 30 september 2017 indienen via deze website.
24 september 2017
Jammie! Die ga ik ook eens uitproberen!