Dan vind je hier de nodige inspiratie!
Carrefour was in een vrijgevige bui, zo net voor Pasen. Er werden kandidaten gezocht voor een kookworkshop met kinderen. Dat hoef je Nononsonsmoms geen twee keer te vragen.
An scharrelde één van haar Koters vast en ik pikte één van mijn überschattige petekinderen op. Ik heb er drie, schattigheid te over, maar hij moest wel 6 of bijna 6 jaar oud zijn.
PetekindC is het geknipte spook voor de job: een nieuwe man in wording, dol op koekjes bakken met meter én ze meteen ook opsmullen.
Thema van de kookworkshop was Pasen uiteraard. Samen met de kinderen en onder deskundige begeleiding van chef Toni, werd er een heuse paasbrunch bereid.
Erg positief: chef Toni ging moeilijke ingrediënten of risicovolle smaken niet uit de weg. Dat probeer ik ook uit op de Kabouters. Er werd wel wat opgelet met peper en piment, dus iedereen content!
Aan het werk…
Wat maakten we klaar?
Een paasbrood (met twee eieren in, een ontdekking voor mij!), guacamole, krabburgers, lamsballetjes met kruiden, gevulde eitjes met vers gemaakt mayonaise, smoothies voor de kinderen en een cocktail voor de groten.
Heerlijk zo’n brunch, altijd gezellig!
Mijn favorieten? De guacamole en de krabburgers. Die wilde ik al lang eens zelf maken. Voel me echt helemaal Spongebob met dit recept.
Wil je zelf ook eens proberen? Dat kan!
“Kwakkamole”
Ingrediënten:
2 rijpe avocado’s (controleer in je lokale Carrefour door de vrucht zachtjes in te drukken.); 1 limoen, de zeste en het sap; 1 tl gedroogde chili of piripiri; 1 tl zout; 1 bosje koriander; 1 bosje munt; 50 g Griekse yoghurt of 25 g zure room; 4 plakjes zuurdesembrood; Olijfolie
Bereiding:
Ontdoe de avocado’s van de schil en de pit en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Besprenkel onmiddellijk met enkele druppels limoensap om het verkleuren tegen te gaan.
Meng de avocado met wat fijngeraspte limoenzeste, de rest van het sap, de fijngehakte piripiri, een takje koriander, een takje munt en de Griekse yoghurt (of zure room, naar smaak) in een blender. Breng op smaak met zout.
Besprenkel de plakken brood met olijfolie en rooster ze aan beide kanten onder een hete grill. Serveer de “kwakkamole” met het geroosterde zuurdesembrood.
De enige echte “Spongebob” – krabburger
Ingrediënten:
400 g krabvlees uit blik; 1 bussel bladpeterselie, fijngehakt; 1 citroen, het sap en de zeste; 2 gedroogde chilipepers; 1 bosje Thaise basilicum; 50 g paneermeel; 2 eieren; 2 sjalotjes, fijngesnipperd; peper en zout; 4 hamburgerbroodjes; 1 komkommer; 1 ijsbergsla; Olijfolie
Bereiding:
Haal het krabvlees uit het blik en laat het geduldig uitlekken in een fijne puntzeef. Verwijder zoveel mogelijk vocht.Versnipper het krabvlees zo fijn mogelijk, en meng het met de citroenzeste, de gehakte peterselie en de fijngehakte sjalotjes.
Meng met 25 g paneermeel en de twee eieren. Deze dienen als ‘bindmiddel’ voor de krabburger. Hak nu ook de chilipepertjes fijn en verwijder eventueel de zaadjes als je dit gerecht voor kinderen maakt.Hak enkele blaadjes Thaise basilicum zeer fijn.Meng alles met het krabmengsel. Voeg nu ook het citroensap toe, maar let erop dat het mengsel niet te vochtig wordt. Kruid met zout naar smaak.
Giet de rest van het paneermeel op een bakplaat en wentel de krabburgers rondomrond in het paneermeel. Bak de krabburgers op een middelhoog vuurtje in olijfolie, maar controleer goed of ze niet aanbakken. Verlaag het vuur na één minuut bakken aan beide kanten.Snijd de komkommer in plakjes en de ijsbergsla in fijne blaadjes. Schik elke krabburger op een broodje en garneer met komkommer en ijsbergsla. Dien op met guacamole of eventueel sweet chilisaus.
Smakelijk!
Wil je graag nog meer inspirerende recepten voor je lentebrunch? Kijk dan zeker eens hier en hier.
PS: de locatie van de workshop vond ik ook echt de max: Château D’ Eau in Kortenberg. Een oude watertoren omgevormd tot eventlocatie. Extraatje? De toren staat naast de luchthaven. Voor liefhebbers van ‘vliegtuig kijken’ is het dus een ware toplocatie.
Eveline
Laatste berichten van Eveline (toon alles)
- “En viel Klaas Vaak door de mand” - 9 augustus 2016
- Een vakantiekalender voor de Kabouters! - 5 juli 2016
- Lunch met vrienden op zondag = “Vlienie says relax…” - 28 juni 2016
5 april 2016
T zag er heel gezellig en leuk uit! Hopelijk was het even lekker als het eruit zag.
5 april 2016
Dat ziet er smakelijk uit! 😛
11 april 2017
[…] geven het huis meteen een andere look. Dat ik fan ben van Pasen en een lekkere paasbrunch, kon je hier vorig jaar trouwens ook al […]