Het feestje is ondertussen al eventjes achter de rug. Tijd om de foto’s van het feestje te bekijken en even stil te staan bij de dag die me overkomen is. De tranen, die ik probeerde weg te slikken, toen Bomma het verjaardagskaartje afgaf met de ontbrekende naam. Het ene bord en het ene glas dat achter moest blijven in de kast terwijl het zo graag op tafel had gestaan…
Toch werd er ook gelachen, werden er cadeautjes uitgepakt en kaarsjes uitgeblazen. Zes kaarsjes!!! Ik kan het nog steeds amper geloven.
Vooraf werden ook de koters aan het werk gezet. Ze mochten de schoolbordvlagjes van de Hema versieren met krijt.
Dat ding heeft zijn werk gedaan, want ondertussen kon ik binnen verder doen aan sneltreinvaarttempo.
Onze vaste traiteur liet weten dat hij volzet was. De communies waren de boosdoener. Dus viel ik terug op mijn succesformule: Homemade Hamburgers.
Weinig voorbereiding en ook tijdens het eten zelf blijft alles gezellig: samenhuizen rond de barbecue met een aperitiefje en ondertussen beslissen of je ene met kaas of met spek wil. Of allebei.
Het recept zag ik ooit bij Goe Gebakken en komt van Wim Ballieu. Hij maakte ook nog de hamburgerbroodjes zelf. Maar dit keer ging ik voor de sponzen exemplaren van uit de supermarkt. En ik verzeker u, zelfs met sponzen broodjes er rond zijn ze véél te lekker.
Homemade Hamburgers
Voor 4 personen:
- 500 g bereid varkens-kalfsgehakt
- 2 el ketchup
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 1 sjalot
- een handvol verse basilicum
- een handvol verse peterselie
Zo maak je het:
- Snij de sjalot in kleine stukjes en spoel ze af onder de kraan. Anders hechten ze minder goed aan het gehakt straks.
- Doe dan alles in een grote kom en meng.
- Maak bolletjes van ongeveer 125 g en duw ze plat. Lekker artisanaal.
- Klaar!
Mijn favoriet: kaas, spek, tomaat, sla, augurk, bickysauzen en gebakken ajuintjes. En dan constateren dat je mond te klein is om te bijten. Smartphones uit de buurt houden dus 😉
23 mei 2015
ze waren inderdaad superlekker!
23 mei 2015
Njamnjamnjam!! Ga ik onthouden voor een volgend feestje.
23 mei 2015
Oh boy wat doe jij me aan 😉 Nu krijg ik férm veel zin in een burgerke! Gaan we hier zeker ook even uitproberen.
21 mei 2016
[…] Er werd er eentje 6: homemade hamburgers […]